Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Ходорівська громада стала однією з трьох в області, у яких перших в Україні відкрито геопортал містобудівного кадастру

Дата: 24.10.2019 21:56
Кількість переглядів: 3073

Фото без опису

23 жовтня 2019 року відбулося урочисте відкриття запуску «Геопорталу містобудівного кадастру Ходорівської об’єднаної територіальної громади», за участю представників: Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру – Наталії КІЗІЛОВОЇ (начальник відділу картографії), департаменту архітектури та розвитку містобудування ЛОДА -  Оксани ТКАЧУК (т.в.о. директора департаменту) та Юрія САЛА (керівник сектору містобудівного кадастру), а також керівника розробки програмного комплексу «SoftPro:Містобудівний кадастр» - Андрія ЧЕРІНА, голови ХодорівськоїОТГ – Олега КОЦОВСЬКОГО та начальника відділу містобудування та архітектури Ходорівської ОТГ – Олега ВОЙТОВИЧА.

В 2018 році стартував перший етап реалізації пілотного проекту «ГІС – як дієвий інструмент розвитку ОТГ». Протягом року департаментом архітектури та розвитку містобудування ЛОДА спільно з Ходорівською ОТГ проведено усі необхідні етапи реалізації проекту.

         В ході презентації нашими гостями з м.Києва та м.Львова було продемонстровано основні принципи роботи геопорталу та вільний доступ для мешканців. Озвучувались завдання та перспективи розвитку геопорталу. Геоінформаційну систему Ходорівської ОТГ вже сьогодні можна побачити у відкритому доступі за посиланням: http://hodorivska.otg.ua/.Автори програми презентували роз’яснення щодо використання ГІС системи, яка є потужним інструментом контролю над відповідною територією і активами громади. Використання системи дасть змогу залучати інвестиції. Попереду ще багато роботи по наповненню порталу всією необхідною інформацією. Але вже зараз  можна знайти існуючу містобудівну документацію, топографічні матеріали, топозйомки, межі території та земельних ділянок. Тепер будь-хто зможе у вільному доступі отримати дані про вільні земельні ділянки, як для будівництва власного житла так і отримання в оренду для ведення особистого селянського господарства.

Важливо, що програмне забезпечення ресурсу створили українські фахівці. 

Керівник департаменту архітектури та розвитку містобудування облдержадміністрації Оксана Ткачук наголосила, що геопортал дасть можливість громаді бути на крок попереду порівняно з іншими громадами, привітала всіх присутніх та громаду в цілому за першість з впровадження геопорталу нашою ОТГ та вручила голові Ходорівської ОТГ Олегу Коцовському  конкурентну ліцензію на право використання підсистеми «Формування будівельних паспортів та містобудівних умов і обмежень забудови земельних ділянок» програмного комплексу SoftPro: Містобудівний кадастр.

На завершення зустрічі наші гості побували в Храмі свв.Володимира і Ольги і були приємно вражені від величі та архітектури будівлі церкви.Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень