A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Здай нелегальну зброю – уникни кримінальної відповідальності!

Дата: 08.10.2019 17:23
Кількість переглядів: 741

Фото без опису

 

Під таким гаслом, а також з метою захисту від злочинних посягань із використанням зброї, протидії незаконному розповсюдженню зброї та боєприпасів, профілактики злочинів з їх використанням протягом жовтня 2019 року, на території Жидачівського району проводитиметься місячник добровільної здачі населенням вогнепальної зброї, спецзасобів, боєприпасів, вибухових матеріалів та засобів ініціювання. У першу чергу це стосується мисливців та громадян – учасників АТО.

Під час цього періоду, громадяни, які виявили або зберігають незареєстровану вогнепальну зброю чи боєприпаси, мають право звернутися у Жидачівське відділення поліції (дозвільну систему) та здати їх, при цьому не нести кримінальної чи адміністративної відповідальності (відповідно до ч.3 ст. 263 КК України). Після цього, оформивши необхідні документи, дані громадяни можуть взяти її у власне користування на законних підставах.

В іншому випадку незареєстрована  зброя чи боєприпаси будуть вилучені, а винні особи притягнуті до відповідальності.

Згідно ст.263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами), за операції з вогнепальною зброєю (крім гладкоствольної мисливської),бойовими припасами або вибуховими речовинами (пристроями) передбачене позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

Щодо гладкоствольної мисливської зброї - передбачена адміністративна відповідальність згідно ст.190 КУпАП (придбання, зберігання, передачу іншим особам або продаж громадянами вогнепальної мисливської чи холодної зброї, а також пневматичної зброї калібру понад 4,5 міліметра і швидкістю польоту кулі понад 100 метрів за секунду без дозволу органів внутрішніх справ), а саме - накладення штрафу від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією зброї або без такої.

Кримінальна відповідальність настає також у випадку виявлення незареєстрованої холодної зброї (кинджалів, фінських ножів, кастетів та ін.). Відповідно до ч.2 ст.263 КК України, порушникам загрожує покарання - штраф до п'ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до п'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Щоб отримати більш детальну інформацію, звертайтесь безпосередньо у Жидачівське відділення поліції Стрийського ВП ГУНП у Львівській області, або за телефоном «102», а також до старшого інспектора з контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи Жидачівського відділення поліції Стрийського ВП ГУНП у Львівській області Костіва Василя Богдановича (тел. 067-31-56-875).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Що на Вашу думку потрібно перш за все зробити в ОТГ

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь