A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Наш «Любисток» на обласному фестивалі «Пісні Опілля»

Дата: 24.06.2019 16:09
Кількість переглядів: 1006

 Серед більше двох десятків вокальних колективів із трьох областей та Польщі, які зібралися 23 червня в Рогатині на ІХ обласному фестивалі "Пісні Опілля» Ходорівську громаду представляв народний аматорський жіночий вокальний ансамбль "ЛЮБИСТОК" (народний дім с.Новосільці).

 Фестиваль традиційно розпочався зі святкової ходи учасників дійства від площі Роксолани до міського парку ім. Романа Шухевича, де відбулося урочисте відкриття та мистецька програма за участю колективів аматорської народної творчості Опільського регіону та гостей фестивалю. Того дня саме міський парк був осердям свята народної творчості. На сцені – розмаїття художніх колективів не лише з Рогатинщини чи сусідніх районів, а й зі Львівщини, Тернопільщини і навіть із Польщі.

А центральна алея парку перетворилася на заквітчану опільську вулицю з самобутніми причепуреними хатинками і фольклорними подвір’ями – унікальною виставкою декоративно-ужиткового мистецтва «Опільські ґазди». Що не подвір’я – то село чи кілька сіл. На порозі хати, як і годиться, ґазда, а навколо – хатня челядь у народному вбранні припрошує гостей за стіл та пригощає піснями, музикою і унікальними опільськими наїдками. Всі метушаться і переживають – виглядають і чекають поважних гостей, щоб не оминули їх двору.

Серед розмаїття свята чудово виступив наш «Любисток». У виконанні дівчат прозвучало 3 українські пісні, але, як завжди, найбільше позитивних емоцій та овацій заслужила жартівлива пісня про Гапку.

А загалом, фестиваль у різних проявах поєднав  картину української народної творчості, і зокрема красивого, самобутнього краю Опілля.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Що на Вашу думку потрібно перш за все зробити в ОТГ

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь