Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Навчальний семінар для секретарів ОТГ в Судовій Вишні: навчитися на секретаря ради неможливо, ця людина повинна мати ґрунтовні знання законодавства, навичок і знань

Дата: 14.06.2019 11:23
Кількість переглядів: 844

Фото без опису

 Секретар Ходорівської ОТГ Марія Гавінська взяла участь в семінарі для секретарів рад об’єднаних територіальних громад Львівщини, який відбувся в  Судововишнянській громаді.

 Секретарі ОТГ вивчали особливості законодавчого регулювання статусу секретаря ради та комунікаційні навички, які потрібні у спілкуванні з депутатами й мешканцями громади.

З вітальним словом до учасників звернувся голова Судововишнянської ОТГ Олег Станкевич, який розповів,  зокрема, про зручність користування електронною системою голосування.

 

Фото без опису

 Директор Львівського Центру розвитку місцевого самоврядування  Галина Гречин зазначила: «Коли ми говоримо про спроможність нового базового рівня місцевого самоврядування, якими є об’єднані територіальні громади, то ми маємо на увазі три ключові речі спроможності: фінансова спроможність, ресурсна спроможність і кадрова спроможність. І саме кадрова спроможність для територіальних громад, як виявилося, стала справжнім викликом. Це особливо стосується тих громад, які утворилися на базі сільських, селищних, або невеликих міських рад. Тому що кошти надходять, матеріальна база у вигляді нерухомості і землі існує, але людей, які можуть ефективно працювати і ефективно розпоряджатися цим усім, на жаль, не так багато». 

Фото без опису

 Семінар був спрямований якраз на те, щоб допомогти секретарям здобути нові знання і досвід, який їм так потрібен у щоденній професійній роботі. На сьогоднішній день, секретар ради це одна з ключових посад в органі місцевого самоврядування, яка уособлює представницький орган, організовує роботу депутатів, в той же час є публічною особою і входить у виконавчий комітет ради.

 Навчитися на секретаря ради неможливо:  ця людина повинна мати ґрунтовні знання законодавства, навичок і знань. Окрім того, треба мати навики управлінські. І не на останньому місці стоять навики комунікації: з депутатами ради, громадою, з мешканцями громади. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень