A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Олег Бончинський та Роман Федоришин - кавалери ордену «Лицарський Хрест Добровольця Львівщини»

Дата: 15.03.2019 11:32
Кількість переглядів: 1428

Фото без опису

 День українського добровольця –  свято на честь українських добровольців, що відзначається в Україні 14 березня. В цей день 2014 року перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону. Батальон на початку квітня 2014 р. передислокувався на Дніпропетровщину і отримав назву "Дніпро-2" (командир – Олег "Мольфар" Короташ).

 День установлений 17 січня 2017 року Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.

 14 березня, з нагоди Дня українського добровольця у Львівській національній філармонії відбулася церемонія нагородження «Лицарський Хрест Добровольця Львівщини». Під час заходу, заступником голови Львівської обласної ради Володимиром Гірняком, нагороджено двадцятеро добровольців з Львівщини, п’ятьох з яких – вшанували посмертно.

  Церемонію нагородження «Лицарський Хрест Добровольця» було започатковано у 2016 році Жіночою Волонтерською Сотнею Самооборони Чернігівщини з метою вшанування тих хлопців і дівчат, які першими за покликом серця стали на захист своєї країни від окупанта. Це захід національного рівня, де вшановують Добровольців з усієї України.

 Орден був розроблений Тернопільським обласним округом ГО "Всеукраїнський союз ветеранів АТО". За цей час було проведено VI церемоній та вшановано 121 добровольця.

  Надзвичайно приємно, що  кавалерами ордену «Лицарський Хрест Добровольця Львівщини» стали  наші земляки: депутат Ходорівської міської ради  Олег Бончинський та Роман Федоришин . 

  Ходорівська міська об’єднана територіальна громада вітає Олега та Романа, дякує їм і всім добровольцям за безкорисливу, свідому, добровільну працю на благо процвітання і миру на рідній землі.  Бажаємо  козацького здоров’я на довгі роки, успіхів у праці, щастя, благополуччя у родинах, надійного тилу та мирного неба над головою!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Що на Вашу думку потрібно перш за все зробити в ОТГ

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь