Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

В Ходорівській амбулаторії щоденно (крім суботи і неділі) безкоштовно проводять вакцинацію проти кору

Дата: 16.01.2019 14:26
Кількість переглядів: 1562

Фото без опису

   Кір – це сезонна і циклічна хвороба, яка повторюється що 5-6 Років. Така ж ситуація, як зараз, була у 2012 році
   Єдиним дієвим методом профілактики захворювання на кір, який загрожує своїми ускладненнями, зокрема й летальними, є ВАКЦИНАЦІЯ.
  Торік на Львівщині загострилась ситуація з кором. Спочатку випадки хвороби реєстрували в Румунії, Чернівецькій, Одеській Та Івано-Франківській. У грудні хвороба прийшла на Львівщину. 
Вакцинувати від кору в Україні розпочали з 1968 Року, а давати по дві дози – з 1986 Року. Тож медики закликають усіх, хто не має щеплення, зробив одну вакцинацію чи контактував із хворим, звернутися до сімейного лікаря та зробити безкоштовне щеплення бельгійською вакциною, яка пройшла сертифікацію в Україні.
   Додамо, що людина носить вірус ще до того, як у неї проявляються симптоми у вигляді висипу. До цього симптоми кору можуть нагадувати звичайну простуду.
   Понад 68% серед тих, хто захворів, були невакциновані. 5% вакцинованих можуть захворіти, але вони не будуть мати ускладнень. на Львівщині було два смертельних випадки від ускладнень кору, обидва – невакциновані хворі.
   Кір не відступає. Перші симптоми ? сухий кашель, може бути кон’юнктивіт, висип на вухах, голові, грудній клітці, спині та кінцівках. Та не така страшна сама хвороба, як її ускладнення у вигляді запалення легень або головного мозку.
    Захистити себе від вірусу ще не пізно.
   Кожен зараз має прийняти рішення: чи він планує захворіти на кір у найближчому майбутньому, чи не планує? Ті люди, які вже перехворіли на кір, мають довічний імунітет, і їм нема чого боятися. Також можуть бути спокійними ті люди, які мають дві дози вакцини проти кору. Так само, як люди, котрі мають дві вакцини проти кору (у рік та шість років)

   Вакцинація проти кору проводиться в умовах кабінету профщеплень КНП «Ходорівська АЗПСМ» з 09.00 до 15.00 год. щоденно, крім суботи та неділі БЕЗКОШТОВНО. 

   Просимо звернутися до свого сімейного лікаря, терапевта або педіатра, щоб захисти себе та своїх дітей від небезпечного захворювання !!!

   Ліків від кору не існує, а ускладнення цієї хвороби можуть призвести до смертельних наслідків. Єдиний спосіб запобігти ускладненням і смерті від кору – вакцинація.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Що на Вашу думку потрібно перш за все зробити в ОТГ

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень