A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

В селі Загірочко відбулося урочисте віче, присвячене 110 річниці від дня народження Степана Бандери

Дата: 02.01.2019 16:03
Кількість переглядів: 1079

Фото без опису

 

    1 січня 2019 року в селі Загірочко відбулося урочисте віче, присвячене 110 річниці від дня народження славного сина України Степана Бандери.  Віче проведено на території місцевої школи, на подвірї якого 15 років тому встановлено погруддя Степану Бандері. Дата 28 жовтня 2003 року увійшла в літопис історії села Загірочко. Тоді за ініціативи  місцевого поета, активіста  Остапа Лижника  відбулася ця історична подія.             

   На віче чисельно зібралася громада села  разом із старостою  Галиною  Краївською. Віче розпочалося молебнем до Серця Христового, який відслужив місцевий парох о. Іван Вовк. Після молебня у своєму виступі отець наголосив на важливості та пророчості слів Степана Бандери, який казав, що настане той час, коли на заклик "Слава Україні!" мільйони будуть відповідати: "Героям слава!".

     З промовами виступили та привітали громаду заступник міського голови Ольга Мельник та директор місцевої школи Марія Костів. Учні школи підготували тематичний виступ, на якому декламували вірші місцевого поета Остапа Лижника, присвячені Степану Бандері. У майстерному виконанні місцевого хору прозвучали патріотичні пісні:  "Зродились ми з великої родини", " Зоріла золота заграва", "Ой у лузі, під Донбасом".

     Приємно відзначити, що незважаючи на вихідний день, багато працівників міської ради брали участь у заході. Серед них секретар ради Марія Гавінська, заступники міського голови Анастасія Батирняк та Ярослав Костур, депутат Жидачівської районної ради Неля Добуш, депутати  Ходорівської міської ради  Наталя Калинець та Любов Несімко, начальник відділу земельних ресурсів Олена Лабяк, діловод Загірочківського старостинського округу Ярослава Семигинівська.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь