A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Про заходи, які відбулися в листопаді: радіодиктант, брейн-ринг, концерт, мітинг-реквієм та пізнавальні екскурсійні поїздки

Дата: 26.11.2018 02:11
Кількість переглядів: 1383

Фото без опису

Вже традиційно 9 листопада ми відзначаємо  День української писемності й мови. Цього року  проходив вісімнадцятий Всеукраїнський радіо диктант національної єдності під  гаслом  «Нас багато, ми різні, нас всіх об’єднує спільна мета». 391 учень та 74 вчителі із закладів загальної середньої освіти Ходорівської ОТГ долучилися до написання радіодиктанту.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуВ  ЗОШ І-ІІІ ст. №3 імені Героя України Р.Точина відбувся брейн-ринг на тему «Мова рідна, слово рідне». Завдання були цікавими та пізнавальними: мовна розминка, розгадування ребусів, пісня про мову, пояснення фразеологізмів, конкурс капітанів. Учасники команд виявили глибокі знання, кмітливість, обізнаність у мовній сфері.Переможцями брейн-рингу стала команда із НВК №10 ім. братів Олійників с.Піддністряни. ІІ місце розділили між собою команди шкіл  №1 м.Ходорів та №5 с.Грусятичі. ІІІ місце посіли команди із шкіл №2 та №3 м.Ходорів.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

До  Дня Революції Гідності та Свободи відбувся захід в Палаці культури м. Ходорова за участю гуртківців Ходорівського центру дитячої та юнацької творчості і учнів шкіл міста, а також заходи в школах громади.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуУчні школи с.Отиневичі відвідали музей Небесної Сотні в Івано-Франківську. Своїми враженнями поділилася вчитель школи Ганна Корчинська: «Канікули - це чудова нагода дізнатись щось нове і цікаве для себе та учнів. Цього разу ми відвідали Музей Небесної Сотні в місті Івано-Франківську.
Можливо багато людей і не знають про цей музей. Саме тому я і хочу поділитися нашими враженнями. В цьому музеї  зібрані матеріали про події з у Києві на Майдані Незалежності. Всі експонати  унікальні, адже кожен з них - це частина Революції Гідності. Тут зібрані бойові трофеї та саморобна зброя, щити, каски. Усі ці речі збиралися ентузіастами, студентами-волонтерами та родичами загиблих. Музей Небесної Сотні - це місце, яке варто відвідати нам усім, щоб пригадати і ніколи не забувати тих страшних подій».

Фото без описуФото без описуФото без описуІ вже цієї суботи Ходорівщина разом з усією Україною відзначила 85-річницю Голодомору. Напередодні учні  школи №3 ім. Героя України Романа Точина в Палаці культури провели мітинг-реквієм «Пам’ятаймо минуле заради майбутнього». Дійство розпочалося із вшанування пам’яті померлих в 1932-1933 роках: хвилиною мовчання, покладанням квітів та свічок до Пам’ятника жертв тоталітарного режиму та поминальною молитвою за участю місцевого духовенства (декана Мар’яна, о.Миколи). Факти про страшну трагедію українського народу,  щемний спомин про гірке минуле були відображені учасниками заходу в хореографічній композиції, віршах, відеороликах, піснях, які звучали зворушливо і неперевершено.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Заходи, тематичні лінійки та уроки відбулися  в школах Ходорівської ОТГ.

Село Девятники

Фото без описуСело Дуліби

Фото без описуСело Отиневичі

Фото без описуІ вже традиційно о 16.00. в пам'ять про загиблих під час геноциду українського народу мешканці нашої громади вшанували   хвилиною мовчання та встановили запалену свічку на підвіконнях в своїх домівках…

Миготіли вогники свічок і на підвіконниках ЦНАП в суботній робочий день.

Фото без описуНехай пам'ять про всіх невинно убієнних згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Що на Вашу думку потрібно перш за все зробити в ОТГ

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь