A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

На Ходорівщині завершено проведення заходів в рамках проекту «Відновлені імена героїв»

Дата: 12.11.2018 11:59
Кількість переглядів: 1207

 

З нагоди відзначення 100-річчя ЗУНР на Ходорівщині завершено проведення заходів в рамках  проекту «Відновлені імена героїв».

Мета проекту - вшанування пам’яті до сьогодні не відомих стрільців УГА, які загинули в боях за незалежність України протягом 1918-1919 років. Імена героїв  віднайдені працівниками КП ЛОР «Доля» під час роботи в фондах Державного архіву Львівської області. Роботи з пошуку імен вояків УГА ведуться упродовж трьох останніх років. На сьогодні ця робота продовжується.

Заключним етапом проекту було встановлення у відповідних населених пунктах, пам’ятних хрестів та меморіально-інформаційних таблиць з зазначеними іменами та прізвищами стрільців УГА.

Такі таблиці з початку листопада  встановлені в  с.Заліски (на місцевому цвинтарі), с.Бородчиці (на місцевому цвинтарі),   с.Вибранівка (на фасаді адмінприміщення), с.Юшківці (на фасаді музею Слави Стецько).

Крім цього, як раніше повідомлялося,  встановлено  3 пам’ятні  хрести загиблим Січовим Стрільцям у м.Ходорові (вул. Львівська, місцевий цвинтар) та меморіально-інформаційні  таблиці  в м.Ходорові (на фасаді Ходорівської міської публічної бібліотеки та на фасаді школи №3 імені Героя України Романа Точина) та в с.Бортники  (на алеї Героїв).

 Перед встановленням пам’ятних знаків проведено громадські обговорення, впорядковано місця їх встановлення, благоустрій територій.

Село Бородчиці. Староста Жирівського старостинського округу Орест Пивовар закликав людей частіше вшановувати тих, хто віддав своє життя за добру долю наступних поколінь та тісніше гуртуватись в важкий для України час. Також у виконанні дітей, під керівництвом директора Народного дому с.Бородчиці Степана Шемечка, прозвучали патріотичні пісні та вірші. Захід завершився спільною молитвою за вічний упокій всіх тих, хто поліг на полі бою захищаючи свою рідну землю.

 

Село Юшківці.Захід розпочала староста Зеновія Соколик. Освячення провів отець О. Мамчук.Виступила вчитель історії Меленчук Л.М. У виконанні хору с.Юшківці ,та хору с.Девятники прозвучали пісні «Ой у лузі червона калина похилилася», " «Прощався стрілець із своєю ріднею» та в’язанка відомих стрілецьких пісень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Що на Вашу думку потрібно перш за все зробити в ОТГ

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь