A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Хто і як опікується соціально незахищеними людьми в нашій громаді?

Дата: 05.11.2018 16:30
Кількість переглядів: 973

Фото без опису

   У кожного життя складається по різному. Але кожна людина задумується про свою старість і мріє провести її у колі рідних людей. Проте  з інколи хвороби, непоправні втрати, сімейні негаразди вносять свої корективи в долю людини та змушують її звертатися за допомогою у соціальні служби.

  На Ходорівщині таким категоріям жителів допомагають у Комунальній установі «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)». Установа створена  наприкінці 2017 року і розташована у приміщенні Ходорівська амбулаторії загальної практики сімейної медицини  (вул. Б.Хмельницького, 63).

  Територіальний центр надає соціальну допомогу громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, хворим (з числа осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більш як чотири місяці), які потребують постійної сторонньої допомоги, сім’ям з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах та здійснює їх соціальний супровід.

   У структурі центру функціонують два відділення:

  • соціальної допомоги вдома (14 працівників, з них 3 – у Ходорові, 11 – у старостинських округах);
  • допомоги сім’ї, дітям, молоді у складних життєвих обставинах.

  Соціальні працівники відвідують своїх підопічних і надають їм необхідні соціальні послуги по догляду вдома. Вони купують для людей продукти, предмети першої необхідності, медикаменти, допомагають  готувати їжу, прибирають житло, виносять сміття, перуть дрібні речі, оплачують комунальні послуги, надають допомогу в оформленні документів для отримання субсидій, допомагають отримати медичну допомогу, написати листа, обробити присадибну ділянку та інше.

    Станом на 1 жовтня 2018 року соціальні працівники  надали майже 40 тисяч послуг 139 особам, в тому числі - 18 особам з інвалідністю.

   Протягом робочого тижня у Територіальному центрі люди похилого віку і соціально незахищені можуть підстригтися у перукаря та скористатися послугами медичної сестри.

  На обліку відділення допомоги сім’ї, дітям, молоді у складних життєвих обставинах, перебуває  18 сімей (37 дітей). Їм надаються послуги соціального супроводу сімей, дітей та молоді, з ними проводять соціально-профілактичну роботу, спрямовану запобіганню потраплянню у складні життєві обставини, надають інформаційні та консультаційні послуги.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь