A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Зустріч із суб’єктами підприємницької діяльності Ходорівщини

Дата: 27.09.2018 11:27
Кількість переглядів: 917

Фото без опису

   26 вересня 2018 року в приміщені Палацу культури на території Ходорівської об’єднаної територіальної громади, в рамках інформаційно-роз’яснювальної кампанії про неприпустимість відсутності оформлення трудових відносин із найманими працівниками, за участю представників міської ради, ГУ ДФС у Львівській області, ГУ ПФУ у Львівській області, Жидачівської РФ ЛОЦЗ та ГУ Держпраці у Львівській області відбулася зустріч із суб’єктами  підприємницької діяльності Ходорівщини.

  Метою вказаної зустрічі було попередження виникнення випадків порушення діючого законодавства суб’єктами підприємницької діяльності зокрема в частині оформлення трудових відносин та встановлених законом вимог щодо забезпечення гарантованого державою рівня оплати праці.

  Державним інспектором праці Гумен Вікторією було проінформовано присутніх про проведення інспекційної кампанії по виявленню фактів незадекларованої праці та дотримання гарантії виплати мінімальної заробітної плати. Водночас інспектор довела до відома суб’єктів господарювання про  необхідність нарахування виплати індексації заробітної плати, яка також є державною мінімальною гарантією в оплаті праці та підлягає обов’язковому проведенню у встановленому законодавством порядку.

  Окрім цього, начальник Жидачівського відділення ДФС Володимир Гребінь наголосив підприємцям про обов’язкову умову правильного оформлення новоприйнятих працівників - вчасне повідомлення про їхнє прийняття органу ДФС. «Передусім цього вимагає трудове законодавство, оскільки працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення про такий прийом органу ДФС», - додав Володимир Гребінь.

  В свою чергу, головний спеціаліст Жидачівського відділення ПФУ Тетяна Куцах розповіла представникам бізнесу про взаємозалежність між офіційною зайнятістю та  пенсією, та акцентувала увагу на тому, що лише офіційне оформлення трудових відносин забезпечує найманому працівникові підтвердження трудового чи страхового стажу, державні гарантії й соціальний захист, передбачені чинним законодавством України.

   Також в ході проведеної зустрічі представниками Жидачівської РФ ЛОЦЗ, було ознайомлено присутніх із пілотним проектом Міністерства соціальної політики України «Рука допомоги», який діє у кількох регіонах України (в тому числі і  Львівській області) та впроваджує прогресивні методи державної допомоги малозабезпеченим, надаючи їм можливість навчатися основ бізнесу та надаючи безвідсоткову поворотну фінансову допомогу.

  «Суть вказаного проекту полягає у заохочені місцевого бізнесу до створення нових робочих місць: у разі працевлаштування двох учасників проекту, підприємства будь-якого масштабу можуть отримати від держави безвідсоткові кредити на закупівлю нового обладнання», - зазначили Бойко Ірина та Генега Романа із Жидачівської РФ ЛОЦЗ.

Резюмуючи, представники державних органів закликали суб’єктів підприємницької діяльності дотримуватися норм трудового законодавства при оформленні найманих працівників.

  В межах проведеного заходу фахівці також відповіли на запитання суб’єктів підприємницької діяльності.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь