A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Співпраця між гміною СТРАВЧИН та ХОДОРІВСЬКОЮ ОТГ триває

Дата: 22.08.2018 15:12
Кількість переглядів: 1763

               Подорож – одна із видів пізнавальної діяльності кожної людини, адже чим більше ми десь буваємо, тим більше збагачуємо себе новими знаннями, а подорож-фестиваль – це те, що не тільки приносить користь, а й задоволення. Такою виявилась подорож до гміни Стравчин (Республіка Польща) народного аматорського дівочого вокального ансамблю «Ромашка» Палацу культури м.Ходорів (керівник Уляна Левицька) разом з заступником Ходорівського міського голови з гуманітарних питань Ольгою Мельник та керівником відділу культури Ходорівської ОТГ Христиною Вівчар. 17 серпня 2018 року для учасників ансамблю став днем, якого чекали з нетерпінням. Біля Палацу культури вже з самого ранку було гамірно, адже збиралися співачки у свою закордонну подорож. Цього ж дня прибули вони у Стравчин, де їх гостинно зустріли.

         Наступний день виявився надзвичайно цікавим та змістовним. Одним із перших відкриттів була екскурсія до музею-садиби польського письменника Генріха Сенкевича, де шість юнок-піаністок виконали твори світової класики, тим самим порадували працівників музею та отримали пропозицію створення концертної програми наступного року. Незабутнім став підйом до каплиці святої Розалії, яка знаходиться між кам’яними брилами гори Swietokrzyskie, ввійшовши до якої діти мали змогу помолитись за здоров’я рідних та за щасливу подорож. Найбільш тривожним та щемливим став візит учасників фестивалю до реабілітаційного центру для дітей з особливими потребами «Золота Рибка». «Ромашка» із трепетом в душі та сльозами на очах виконувала діточкам наші пісні, отримавши за це в подарунок такі милі, щирі посмішки  маленьких пацієнтів центру. Завершенням насиченого подіями дня для колективу став спортивно-оздоровчий центр «Олімпік», а ввечері фестивалівці отримали нагоду відвідати костел під час вінчання молодих, для яких у подарунок презентували твори «Panis Angelicus», «Многая літа» та «Дивись, яку любов».

         У неділю 19 серпня на стадіоні Стравчина відбувалося надзвичайне дійство – фестиваль «Стравчинада 2018», який символізує собою завершення жнив. Глядачів вразив спів дівчат-українок. У їх виконанні прозвучали українські народні пісні «Марічка»,  «Гуцулка Ксеня» (скрипковий супровід Марта Макух), «За нашов стодолов», «Посилала мене мати», «Глибока кирниця» та польські народні пісні «Гей, соколи», «Йшла дівечка до лясечка». Усіх захопив чарівний голос Христини Вівчар, яка виконала твори «Цвіте терен», «Карпатський потічок» та «Пшеничне перевесло».

         На завершення виступу Ольга Мельник адресувала управі гміни Стравчин щирі слова привітань від голови Ходорівської міської ради Олега Коцовського, запросивши від його імені польську делегацію на святкування річниці об’єднання Ходорівської громади  8-9 вересня та подякувала за тісну співпрацю між нашими містами, завдяки якій є можливість обмінюватись досвідом, культурними цінностями та надбаннями.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь