A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

В ХОДОРОВІ У НОВОЗВЕДЕНІЙ ЦЕРКВІ ПРОВЕЛИ ПЕРШЕ БОГОСЛУЖІННЯ

Дата: 31.07.2018 12:02
Кількість переглядів: 6973

    Фото без опису

   В неділю, 29 липня 2018 року, за участі Преосвященного владики Тараса (Сеньківа), Єпарха Стрийського, освячено новозбудований храм святих рівноапостольних Володимира і Ольги у м. Ходорів.

   Святкове богослужіння розпочалося з освячення храму і престолу. Після цього, єпископ заклав всередину престолу мощі блаженного священномученика Йосафата Коциловського, єпископа Перемишльського. Звертаючись до присутніх з проповіддю, владика Тарас сказав: “Сьогодні ми освятили новий храм, який є мистецьким твором не лише у архітектурному розумінні. Його будували талант та жертвенна щедрість і праця тих, кого Дух Господній покликав тут започаткувати дорогу до того раю, який Господь відновлює у наших душах: бо ви є храмом Бога живого, і дух Божий мешкає у вас. Якщо шукаємо сьогодні місце на землі, де був древній рай, то зараз він для нас починається тут, у цьому новому храмі”. З привітальним словом до всіх присутніх звернувся міський голова Олег Коцовський та народний депутат Андрій Кіт, який сказав: «Цей храм є колискою людської молитви, колискою людської сили, людського духу. Він є тим натхненням, яке дасть нам можливість і далі творити добрі справи не тільки в ходорівській громаді, а творити на благо України, будувати сильну та могутню Українську державу». Духовенство та громада  подякували народному депутату Андрію Коту, який ще з 2006 року став основним меценатом будівництва храму.

   Освячення церкви стало визначною подією, тому в храмі зібралася величезна кількість місцевих парафіян та гостей.

     В урочистому освяченні храму святих рівноапостольних Володимира і Ольги взяли участь єпископ-помічник Преосвященний владика Богдан (Манишин). представники духовенства, мешканці Ходорівської об’єднаної територіальної громади, гості із сусідніх областей, заступник голови Львівської облдержадміністрації Оксана Стоколос-Ворончук, представники районної і обласної влади, місцевих та регіональних ЗМІ.

     По завершенні богослужіння єпископ привітав усіх парафіян із освяченням храму. За значні старання та працю, владика Тарас нагородив найактивніших парафіян і меценатів почесними грамотами. Серед них будівничі, жертводавці і всі люди доброї волі, які підтримували зведення нової святині. У свою чергу, о. Тарас Гриців від імені парафіян подякував єпископам за візит, освячення храму, спільну молитву та пастирське слово. На завершення владики залишили пам’ятні записи в напрестольному Євангелії храму.

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь