A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Народний аматорський фольклорний колектив «Барвінок» с.Грусятичі відсвяткував 1 річницю

Дата: 23.07.2018 00:47
Кількість переглядів: 1345

Щедрий грусятицький край  на  народні самобутні таланти, які творять справжнє, випробуване часом народне мистецтво, примножують духовні цінності – українську народну пісню,  традиції, звичаї і обряди нашого народу.

Минають роки, на зміну одним поколінням приходять інші і в кожного свої смаки, уподобання, погляд на життя, але народна пісня – щира і мудра, залишається в селі жити вічно.

Саме таку невмирущу пісню впродовж більше 80 років популяризує творчий сільський колектив, а на даний час це - аматорський фольклорний народний  колектив «Барвінок» с Грусятичі. Змінююється склад учасників колективу, в якому беруть участь члени сімей, родин різних поколінь, але колектив існував завжди протягом цих років. Учасники колективу збирають, відтворюють і передають глядачеві старовинну українську пісню. Цінністю колективу є їх репертуар. Вони намагаються почути і передати душу народної пісні, яка звучала багато років тому. В таких піснях відчуваєш душу рідного краю. В репертуарі колективу  пісні річного календарного циклу, а також козацькі, весільні, жартівливі, родинно-побутові та ліричні пісні.

На сьогоднішній день в колективі беруть участь 7 юних дівчат, які є його окрасою та потужним талановитим крилом. Керівники колективу Марія Афтаназів та Ольга Кресан, змалку закохані у народну пісню, маючи гарні вокальні дані та талант від Бога, зуміли так організувати роботу в колективі, що в ньому панує дружня атмосфера і кожна проведена репетиція є плідною.

«Барвінок» неодноразово брав участь у обласних фольклорних фестивалях, районних святах та заходах Ходорівської ОТГ, має велику кількість подяк і грамот. Учасники перебувають  у постійному творчому пошуку, мають свій оригінальний, неповторний стиль. Творчість старшого покоління слугує взірцем та надихає молодь на активну участь та розвиток своїх талантів.

Багаторічну працю колективу належним чином оцінено Ходорівською ОТГ і минулого року присвоєно звання народного. Тоді «Барвінок» справив незабутнє враження на членів журі, адже під супровід автентичних обрядових пісень відтворив на сцені Палацу культури м.Ходорова  обряд вінкоплетіття, що зберігся у Грусятичах до наших днів

.http://khodoriv.info/wp-content/uploads/2017/07/Barvinok.jpg

Рік назад емоції від щастя переповнювали кожного учасника і всіх вдячних поціновувачів їхнього таланту. Час пролетів у виступах, концертах, фестивалях. І минулої неділі, 16 липня, в приміщенні народного дому села Грусятичі зібралося багато людей, щоб разом з учасниками відсвяткувати першу річницю колективу у статусі народного.

Упродовж концерту звучали  українські народні та фольклорні пісні, які нікого не залишили байдужим. Колектив звучав емоційно, виразно і водночас м’яко, задушевно, оригінально. «Барвінок» подарував глядачам справжній феєрверк гарного настрою та приємних вражень! Дивишся на Вас і розумієш, що не зміліє духовна скарбниця народної душі українського села!

Тож, подальших Вам  успіхів та невичерпного натхнення на нові творчі здобутки!

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь