A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Здійснення контролю за додержання законодавства про працю та зайнятістю населення на території Ходорівської ОТГ

Дата: 25.04.2018 22:44
Кількість переглядів: 1071

Фото без опису

        Законом України «Про внесення до деяких законодавчих актів України» від 06.12.2017 № 1774 внесено зміни, зокрема до статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та доповнено частиною третьою, а саме «до відання виконавчих органів міських рад міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад, крім повноважень, визначених пунктом «б» частини першої цієї статті, належать: здійснення на відповідних територіях контролю за додержання законодавства про працю та зайнятість населення у порядку, встановленому законодавством; накладання штрафів за порушення законодавства про працю та зайнятість населення у порядку, встановленому законодавством».

       З метою реалізації статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  статті 259 Кодексу законів про працю  України, Кабінетом  Міністрів України постановою від 26.04.2017 року №295  затверджено Порядок здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю та Порядок здійснення державного нагляду за додержанням законодавства про працю, які набули чинності 16.05.2017.

     Таким чином, інспекторам праці виконавчих органів міських рад міст обласного значення та сільських, селищних, міських рад ОТГ делеговано повноваження державного контролю за додержанням законодавства про працю (з питань своєчасної та у повному обсязі оплати праці, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці, оформлення трудових відносин).

    Контрольні повноваження інспектора праці підтверджуються службовим посвідченням встановленої Мінсоцполітики форми, що видається Державною службою України з питань праці.

    Відповідно до затвердженого Порядку контролю інспектори праці за наявності службового посвідчення мають право на здійснення інспекційних відвідувань. Інформацію щодо виданих посвідчень інспекторам праці органів місцевого самоврядування можна перевірити на сайті Держпраці у розділі “Здійснення державного контролю  за додержанням законодавства про працю” підрозділі – «Інформація про службові посвідчення інспекторів праці органів місцевого самоврядування»   або за телефоном (044) 288-10-00.

     У пункті 5 Порядку контролю визначено перелік підстав для здійснення інспекційних відвідувань. Такими підставами, зокрема, є звернення працівника щодо порушення законодавства про працю, звернення фізичної особи про порушення стосовно неї правил оформлення трудових відносин, рішення суду, повідомлення органів державного нагляду (контролю), правоохоронних органів, інформації органів Держстату, ДФС, ПФУ, профспілкових організацій, а також за рішенням керівника органу контролю щодо виявлення неоформлених трудових відносин.

       Враховуючи зазначену вище інформацію, службове посвідчення інспектора праці отримала представник Ходорівської міської ради – Партика Ірина Ігорівна.

       Графік особистого прийому громадян  здійснюється інспектором праці за адресою м. Ходорів, вул. Грушевського, 38, а саме у:

Вівторок з 10.00 до 13.00

Четвер з 14.00 до 17.00.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь