A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Частинка Животворного Хреста перебувала у храмі свв.Володимира і Ольги м. Ходорові

Дата: 05.04.2018 15:09
Кількість переглядів: 996

 

 З 28 березня до 1 квітня 2018 року у храмі свв. Володимира і Ольги та блаженної мучениці Тарсикії у міста Ходорові був виставлений для молитовного почитання Хрест, на якому закріплена частинка Хреста Господнього. У ці дні усі бажаючі мали  нагоду доторкнутися до дерева, яке принесло спасіння людству. За час перебування святині, віряни чисельно приходили до місцевого храму і просили у Господа помочі для парафії  і міста, миру для України, мудрості для влади, єдності для Церкви, і дякували за отримані Божі ласки. Присутність реліквії стала особливою нагодою для молитви парафіяльних спільнот: «Матері в молитві» урочисто зустрічали святиню, підносячи Господу славу та свої материнські прохання, а Хресну Дорогу з розважаннями про страсті Христові проводила молодь із парафіяльного християнського гуртка.

   Протягом цього часу не змовкала молитва біля святині, оскільки адміністратор парафії о.Тарас Гриців щодня звершував літургії, молебні та акафісти, віддаючи належну шану Животворному Хресту. Також парох щодня проводив духовні науки про гріх та покаяння і присутність Божого милосердя над нами. Отець спонукав вірян до роздумів над змістом людського життя, до розважань над людськими стражданнями і терпіннями та наводив численні приклади наслідування Христа.

 Під час днів духовної віднови біля святині також відправлялись Свята Година, Хресна Дорога, молебень до Христа Чоловіколюбця,  здійснювалась Тайна Сповіді собором священиків з усієї Ходорівщини. Духовні науки вів о.Володимир, парох с. Кам’яне, який  розповідав про важливість для християнина несення життєвого хреста без нарікань та уникань тягару.

Всі дні двері Божого Храму були відкриті для бажаючих поклонитись Святій Реліквії.

   Завершенням цього часу духовних віднов стала Свята Літургія у Вербну Неділю, де в проповіді о. Тарас наголосив: “Ми чули в євангельській розповіді, що, зустрічаючі Господа при вході в Єрусалим, всі  вийшли до Нього з пальмовим віттям. Ми замінюємо їх вербами. Але є у нас таке древо, котре було насаджене ще в раю, потім перенесене на Голгофу, а нині перебуває в усьому християнському світі і зокрема в нашому храмі – це Животворчий Хрест Христів! Він отримав від Христа Спасителя чудодійну силу воскрешати мертвих, тобто воскрешати благодаттю наші омертвілі від гріха душі. Ось з цього древа ми повинні брати собі гілки, тобто менші хрести. Спаситель ясно заповів нам це, промовляючи: «Хто хоче йти за Мною, нехай зречеться себе, і візьме хрест свій, та за Мною нехай йде. Шлях до спасіння власної душі прокладений через Хрест Господній, а ми із Вами маємо тут  велику нагоду поклонитися і прикластися до частинки Животворящого Хреста. Вірю що Милосердний Господь через силу Свого Чесного Хреста вислухає всі наші молитви і дарує Мир нашим родинам і всій Україні”.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Що на Вашу думку потрібно перш за все зробити в ОТГ

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь