Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Медична реформа в дії

Дата: 03.04.2018 11:13
Кількість переглядів: 810

Фото без опису

Заступник Ходорівського міського голови  Ольга Мельник взяла участь в нараді  «Реформування системи охорони здоров`я в Україні в 2018 році: підготовка до початку компанії з вибору лікаря», яка відбулася 29 березня 2018 року в Києві.

    Головна тема наради координація роботи  під час кампанії “Лікар для кожної сім’ї”.  «Очікуємо, що місцева влада по всій країні максимально сприятиме вибору свого лікаря для українців. Кожна маленька зміна на місцях від будь-кого з працівників зі сфери здоров'я стає ще одним кроком на шляху до розбудови нової системи, де в центрі уваги – людина»,  - наголосила, в.о. Міністра охорони здоровя України Уляна Супрун.

   Обравши свого лікаря, українці не просто підписують якійсь папірець. Вони декларують новий формат відносин з фахівцем, якого обрали самі та якому самі вирішили довірити здоров'я.

   Підписавши декларацію, громадяни повідомляють державі, що обрали саме цього лікаря і цей заклад.Тоді з липня гроші з їхніх податків підуть саме туди, де вони бажають лікуватися.

    На нараді також було розглянуто питання про  ситуацію з вакцинацією та вакцинами в різних регіонах України, про дорожню карту з впровадження реформи охорони здоровя на первинній ланці, про надання первинної медичної допомоги.

    Важливо не поспішати, а зробити роботу якісно, забезпечити медзаклади усім необхідним, і тільки тоді розпочинати підписання декларацій. Адже саме медзаклади і стануть обличчям реформи, яке бачитимуть пацієнти й лікарі у своєму регіоні.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень