A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Представники Ходорівської ОТГ серед 10 об’єднаних громад Західної України в “Школі локальної демократії” в «файному місті Тернопіль»

Дата: 29.01.2018 14:58
Кількість переглядів: 1303

     Протягом 26-28 січня для представників об’єднаних громад західних областей України проведено першу сесію  “Школи локальної демократії”. Відповідно до попереднього відбору  учасниками проекту стали 10 ОТГ з 4 областей:

  1. Волочиська ОТГ, Хмельницька обл.
  2. Летичівська ОТГ, Хмельницька обл.
  3. Лісовогринівецька ОТГ, Хмельницька обл.
  4. Ходорівська ОТГ, Львівська обл.
  5. Сокирянська ОТГ, Чернівецька обл.
  6. Глибоцька ОТГ, Чернівецька обл.
  7. Вишнівецька ОТГ, Тернопільська обл.
  8. Хоростківська ОТГ, Тернопільська обл.
  9. Лановецька ОТГ, Тернопільська обл.
  10. Зборівська ОТГ, Тернопільська обл.

     “Команди змін” знайомились з особливостями роботи органів самоврядування у процесі децентралізації. Оскільки в громадах мешканці все активніше проявляють свою активність та прагнення долучатись до змін – значну частину приділено темі реєстрації громадської організації.  Протягом другого дня учасники розглядали «Методи впровадження інструментів участі» та позитивні приклади інших міст. Ця тема стала ключовою на першій сесії, оскільки по поверненню у громади “команди змін” повинні проаналізувати вже діючі інструменти та визначити, які планують запровадити в своїй громаді. На другий день всі очікували появи «таємного гостя», як було зазначено в програмі заходу і були приємно вражені, коли до присутніх  завітав міський голова Тернополя Сергій Надал. Мер провів  майстер-клас  про застосування новітніх технологій в управлінні муніципалітетом. Презентував ті сервіси, які вже успішно працюють в Тернополі та розповів про  плани міської ради у даному напрямку. Третій день був присвячений презентаціям громад і темі ефективної комунікації та співпраці громади і влади. Волонтерка Корпусу Миру Мері Фасано розповіла, що потрібно робити, щоб почути громаду та як зробити з активістів союзників, а не опонентів. Керівник ГО “Освітньо-аналітичний центр розвитку громад” Максим Черкашин розповів про типові помилки, які допускають, як представники влади так і громадські активісти при комунікації та що потрібно зробити, щоб їх уникнути.

    Проект «Школа локальної демократії» реалізовується громадською організацією «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» спільно з Тернопільським регіональним відділенням «Асоціації міст України» за підтримки фонду NED (National Endowment for Democracy).

     Від Ходорівської ОТГ участь в заході взяли секретар ради Марія Гавінська,  заступник міського голови Ярослав Костур,  староста Вибранівського старостинського округу Роман Зошій,  депутат міської ради Ігор Хрущ.

      А загалом Тернопіль вразив своєю гостинністю, добрим ставленням та позитивними емоціями від спілкування з однодумцями, які творять нову історію – історію об’єднаних територіальних громад.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь