A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Впровадження в Ходорівській ОТГ сучасної моделі адміністрування надання послуг із соціальної підтримки

Дата: 31.10.2017 12:49
Кількість переглядів: 1140

Фото без опису

    Ходорівською міською радою прийнято рішення (№1157 від 29 серпня 2017 року із змінами, внесеними 05 жовтня 2017 року)   «Про впровадження в Ходорівській об’єднаній територіальній громаді сучасної моделі адміністрування надання послуг із соціальної підтримки населення. Власне, з метою здобуття практичного досвіду щодо  реалізації впровадження моделі, заступник міського голови  Ольга Мельник взяла участь в засіданні колегії Міністерства соціальної політики України, яка відбулася 27 жовтня в Одесі.

   За словами Міністра соціальної політики України Андрія Реви, вирішення сьогоднішніх завдань соціальної політики значною мірою стає можливим у результаті проведення децентралізації та реформи місцевого самоврядування, що має на меті сформувати в Україні економічно спроможні територіальні громади.

На сьогодні Мінсоцполітики апробується декілька моделей надання послуг у сфері соціального захисту органами місцевого самоврядування. Йдеться зокрема про реалізацію пілотних проектів зі створення центрів надання послуг у форматі „Прозорий офіс” спільно з територіальними громадами міст, що має спростити доступ вразливих категорій населення до адміністративних послуг та різних видів державних соціальних допомог.

   Механізм реалізації таких проектів полягає у співфінансуванні за рахунок коштів Державного бюджету України – будівництво та реконструкція приміщень, а в рамках проекту Світового банку „Модернізація системи соціальної підтримки населення України” – обладнання центрів комп’ютерною технікою, меблями та іншим обладнанням.

   Крім питання про  запровадження інтегрованої моделі у сфері соціального захисту населення на колегії розглядалося питання про реформування інтернатних закладів і створення органами місцевого самоврядування умов для повноцінного виховання дитини в сім’ї  або в умовах, наближених до сімейних, у межах територіальної громади її постійного проживання.

  Під час колегії учасників ознайомили із роботою Центру надання інтегрованих соціальних послуг Одеської міської ради, обговорили широке коло інших нагальних питань, обмінялися баченням щодо вирішення проблем та напрацювали  конкретні рішення, які будуть дорожньою картою для подальшої злагодженої співпраці, адже інтегрована модель у сфері соціального захисту населення це – захист прав та інтересів усіх категорій населення. 

 

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Що на Вашу думку потрібно перш за все зробити в ОТГ

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь