A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Відбулася ХІІІ сесія VIII cкликання Ходорівської міської ради

Дата: 05.05.2017 11:45
Кількість переглядів: 978

Фото без опису

Відбулася ХІІІ сесія VIII cкликання Ходорівської міської ради

27 квітня 2017 року  депутати в черговий раз зібралися на  пленарне засідання ХІІІ сесії VIII скликання Ходорівської міської  ради, яке провів  міський голова Олег Коцовський. В засіданні взяли участь 22 депутати міської ради.

Розпочали роботу, як завжди, з приємного. Міський голова привітав іменинників з числа депутатів міської ради та старост старостинських округів,  побажав міцного здоров’я та успіхів у роботі на теренах місцевого самоврядування.

Після затвердження складу лічильної комісії  (депутати В.Басараб, Н.Калинець, І.Тітик) та порядку денного, депутати перейшли до розгляду питань.

Начальник відділу фінансів, обліку, звітності та контролю Іванна Глушко  проінформувала присутніх стосовно виконання Ходорівського бюджету за І квартал 2017 року; про внесення змін до показників міського бюджету на   2017 рік; про внесення до мережі міської ради  Родинного дому «Жива перлина» с.Бортники та 5-ти об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ); про необхідність внесення змін  до рішення Ходорівської міської ради №671 від 26.01.20117 року, затвердження рішень виконавчого комітету  та розпоряджень міського голови, прийнятих в міжсесійний період та затвердження Положення про преміювання працівників Ходорівської міської ради.

Секретар міської ради Марія Гавінська  доповіла про  утворення старостинських округів Ходорівської ОТГ відповідно до нового законодавства та щодо необхідності  затвердження Положення  про порядок розгляду електронних петицій, поданих Ходорівській міській раді. Також інформувала про доцільність вступу  до Обласної асоціації місцевих рад «Ради Львівщини» та до Асоціації органів місцевого самоврядування  «Єврорегіон Карпати-Україна». Повідомила  депутатів про внесення змін  до Плану діяльності  з підготовки проектів регуляторних актів на 2017 (доповнивши даний перелік необхідністю розробки регуляторного акту «Положення про плату за землю»); про присвоєння імені Золотаря  школі №4 в с.Бортники та необхідність прийняття рішення щодо  придбання нежитлового приміщення в с.Калинівка для його подальшого переобладнання в Народний дім.

У робочому режимі було затверджено Положення про відділи Ходорівської міської ради, про зміну найменування Палацу культури м.Ходорова Ходорівської міської ради та затвердження його статуту в новій редакції.

Найбільш активним було обговорення питання про оптимізацію мережі загальноосвітніх навчальних закладів. Доповідач по даному питанню, начальник відділу освіти, молоді та спорту Наталя Калинець, інформувала про кількість учнів, які навчаються в загальноосвітніх навчальних закладах  та необхідність проведення їх реорганізації, а саме: реорганізувати НВК №22 с.Загірочко у ЗАГАЛЬНООСВІТНІЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД І-ІІ ст. №22 с.Загірочко,  реорганізувати ЗНЗ І-ІІІ ст. №7 с.Жирово у ЗАГАЛЬНООСВІТНІЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД І-ІІ ст. №7 с.Жирово, реорганізувати ЗНЗ І-ІІІ ст. №9 с.Отиневичі у ЗАГАЛЬНООСВІТНІЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД І-ІІ ст.№9 с.Отиневичі,  реорганізувати ЗНЗ І-ІІ ст. №19 с.Рудківці у ЗАГАЛЬНООСВІТНІЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД І-ІІ ст.№19 с.Рудківці. Після обговорення, в якому взяли участь керівники  шкіл та представників батьківських комітетів, депутати 20 голосами прийняли рішення . Також внесено зміни до штатного розпису  відділу освіти, а саме введено в штат 5 посад  водіїв шкільних автобусів.

Начальник юридичного відділу Ігор Закорчемний, проінформував депутатів   про переукладення договору оренди комунального майна  територіальної громади з ПАТ НАСК «Оранта» та передачу у безоплатне користування  релігійній громаді УГКЦ с.Вербиця  приміщення колишнього дитячого садочку .

Заступник голови міської ради Анастасія Батирняк  доповіла присутнім  щодо необхідності затвердження Положення про оренду майна, що належить до комунальної власності Ходорівської міської ради, затвердження  проектно-кошторисних документацій (м.Ходорів, с.Молодинче, с.Бортники, с.Вибранівка, с.Чорний Острів) та доцільності створення комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та  надзвичайних ситуацій.

 

 В результаті заслуховування доповіді начальника відділу земельних ресурсів Олени Лаб’як депутати розглянули ряд земельних питань про надання дозволів на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та про їх затвердження для різних потреб жителям громади, про надання  дозволу  на розроблення детальних планів території забудови земельних ділянок  та  затвердження детальних планів, про  надання дозволу на погодження продажу права оренди водного об’єкту шляхом торгів у формі аукціону за межами села Бориничі; про розподіл проінвентаризованої ділянки комунальної власності Ходорівської міської ради; про внесення змін до рішень Ходорівської міської ради, визнання ухвали Чорноострівської сільської ради такою, що втратила чинність та вилучення з користування земельної ділянки в с.Бринці-Загірні   -  обранці одноголосно прийняли відповідні  рішення  .

В різному депутати заслухали секретаря ради Марію Гавінську  щодо звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України  про неприпустимість запровадження ринку землі сільськогосподарського призначення, про звернення жителів сіл Голешева та Лапшина Млиниської сільської ради Жидачівського району Львівської області щодо приєднання до складу Ходорівської ОТГ, про звернення жителів та громадських організацій  міста Ходорова  щодо негативних екологічних наслідків в результаті діяльності ТзОВ «Ходорівський м’ясокомбінат» та прийняли відповідні рішення.

У роботі сесії, крім депутатів міської ради,  взяли участь старости старостинських округів Ходорівської ОТГ,  члени виконавчого комітету, керівники підприємств, установ, організацій, працівники виконавчого апарату міської ради.

Детальніше про прийняті рішення та результати поіменного голосування можна ознайомитися на офіційному сайті Ходорівської міської ради .

Марія ГАВІНСЬКА, секретар ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Що на Вашу думку потрібно перш за все зробити в ОТГ

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь