A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Дводенний практикум із галузевої законотворчості.

Дата: 06.06.2017 10:50
Кількість переглядів: 1181

   1-2 червня,начальник юридичного відділу Ходорівської міської ради І.Закорчемний взяв участь у  дводенному практикумі із галузевої законотворчості для фахівців об’єднаних територіальних громад

   Захід було  організовано Асоціацією міст України разом з Апаратом Верховної Ради України в рамках проекту USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні (ПУЛЬС)».

   У першій день практикуму учасники – посадові особи органів місцевого самоврядування з ОТГ та експерти – працювали у Верховній Раді. Головний консультант Головного юридичного управління Апарату Верховної Михайло Саврук ознайомив  учасників практикуму із законодавчою процедурою та правилами оформлення проектів законів. Нормативно-правові акти органів місцевого самоврядування – тема доповіді представника відділу моніторингу Інституту законодавства Верховної Ради України Христини Приходько.

   Детально питання діяльності ОТГ обговорювалися під час круглого столу, в якому взяли участь представники Секретаріату Комітету Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування,  Секретаріату Комітету Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, Департаменту державної реєстрації та нотаріату Міністерства юстиції, Міністерства фінансів.

  У другий день практикуму, його учасники ознайомилися з досвідом прийняття локальних нормативно-правових актів на прикладі Путрівського НВК «Гімназія – загальноосвітня школа I-III ступенів – дошкільний заклад навчальний заклад» Васильківського району Київської області.

    Захід продовжився у приміщенні Асоціації міст України. Виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан розповів посадовим особам органів місцевого самоврядування з ОТГ про те, що сьогодні на засіданні Урядового комітету було схвалено проект постанови щодо розподілу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад в обсязі 1,5 млрд. грн. Зокрема, він повідомив, що цього року кошти субвенції можуть бути використані на розроблення проектної, містобудівної та планувальної документації. «Крім того, серед умов надання субвенції з’явилася важлива новація – щодо врахування потреб осіб з обмеженими фізичними можливостями під час розроблення проектної документації, а також при закупівлі транспортних засобів загального користування, шкільних автобусів тощо», – зазначив Олександр Слобожан.

  Директор Центрального офісу впровадження децентралізаційної реформи Асоціації міст України Володимир Мягкоход висвітлив основні положення Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» та постанови Кабінету Міністрів №353 від 2017 року. Аналітик Аналітичного центру Ігор Онищук розповів про основні зміни законодавства у частині фінансового забезпечення діяльності органів місцевого самоврядування. Директор центру професійного розвитку та комунікацій АМУ Маргарита Юрченко розповіла про ВЕБ-інструментарій розробки законодавства на сайті АМУ.

   Учасники  практикуму отримали сертифікати про проходження навчання від Верховної Ради та Асоціації міст України.

   Вже другий рік поспіль у рамках проекту USAID ПУЛЬС Асоціація міст України спільно з Апаратом Верховної Ради України проводить серію навчальних заходів-практикумів із розробки законодавства для посадових осіб органів місцевого самоврядування. Мета таких зустрічей – вивчення базових принципів законотворчої роботи та законодавчого процесу, отримання практичних знань і навиків із розробки проектів нормативно-правових актів та супровідних документів, ознайомлення з роботою Верховної Ради України. Учасники практикуму визначаються на конкурсній основі з числа місцевих посадовців із громад-членів АМУ, а після проходження навчання отримують сертифікати.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Що на Вашу думку потрібно перш за все зробити в ОТГ

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь