A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Обережно, шахраї!

Дата: 17.02.2017 23:15
Кількість переглядів: 970

Шановні мешканці! Закликаємо Вас бути уважними при спілкуванні з невідомими людьми, оскільки самі того не бажаючи, Ви можете стати жертвами шахраїв. Вони не зважають ні на вік людини, ні на стать, роблять свою роботу зухвало, маючи на меті заволодіти чужим майном та грішми.
Шахраї, користуючись батьківськими почуттями, телефонують на мобільні і стаціонарні телефони, намагаються навгад ввести в оману. Часто представляються працівниками поліції, і, повідомивши, що Ваш близький потрапив у біду, вимагають грошові кошти, які слід переказати на картковий рахунок чи передати комусь наручно. При цьому зловмисники часто просять не класти телефон і нікому нічого не казати. У даній ситуації, просимо Вас не передавати будь-кому грошові кошти і в першу чергу зв’язатись із рідними, щоб переконатись, чи у них все добре, зателефонувати в поліцію на «102» і перевірити дійсність ситуації.
Крім цього є випадки, коли зловмисники представляються працівниками банківських відділень, повідомляють, що для уточнення потрібно надати свої дані, номер картки, пароль та іншу інформацію. Отримавши від Вас потрібну інформацію, зловмисники викрадають гроші із Ваших банківських рахунків, самовільно проводячи операції. Працівники банків ніколи не запитують кодів карткових рахунків та персональних цифрових даних, тому слід переконатись, що дійсно спілкуєтесь з представником банку, особливо, якщо телефонують із приватного номера мобільного телефону.
Поширеними сьогодні залишаються шахрайства в інтернетмережі при купівлі товарів і послуг через інтернет магазини та сайти оголошень. Уникайте замовлень, де вимагається здійснити повну чи часткову передплату послуг і товарів, старайтесь придбати товар, за який здійснюється оплата при отриманні.
Новий вид шахрайства стосується приватних підприємств та фізичних осіб підприємців, оскільки шахраї, представившись працівниками органів влади та контролю, вимагають грошові кошти за непритягнення до відповідальності за порушення законодавства «Про працю», а саме - за неоформлення з працівниками трудових угод. Щоб не стати жертвою даного шахрайства, Вам в першу чергу слід оформити трудові стосунки з працівниками відповідно до законодавства та в жодному разі не передавати будь-кому грошові кошти за цих умов. У випадку виявлення підозрілих перевіряючих, звертайтесь в поліцію.
Шановні громадяни, якщо Ви потерпіли від дії шахраїв чи Вам відома будь-яка інформація про зловмисників, просимо повідомляти в поліцію за телефонами: 102 або 31-207, чи особисто працівникам поліції в м. Жидачів, вул. Садова, 4.
В.Фірман, майор поліції

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь