A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Відкриття шахового клубу в с.Отиневичі!

Дата: 25.05.2017 12:34
Кількість переглядів: 1231

4 травня відбулася вагома подія у шаховому житті села Отиневичі: завдяки співпраці багатьох небайдужих людей Ходорівська ДЮСШ урочисто відкрила відділення шахового клубу в місцевій школі. Відділ освіти, молоді та спорту виконавчого комітету за сприяння міського голови вишукав можливість профінансувати роботу філії шахового клубу.

  Староста Отиневицького старостинського округу С.Грицило виділив приміщення (колишню кімнату урочистих подій Отиневицької сільської ради) для проведення занять юних шахістів.

   У Ходорівській об’єднаній громаді особливу увагу надають розвитку здібностей дітей та юнацтва. Голова Ходорівської ОТГ О.Коцовський постійно наполягає на створенні однакових умов для всебічного розвитку сільських і міських дітей. Понад два десятиліття у Ходорові працює дитячий шаховий клуб, який очолює невтомний ентузіаст, талановитий педагог О.Гулей.  Він виховав не одне покоління шахістів, переможців міських, обласних та всеукраїнських змагань.

    Урочистості розпочались з освячення приміщення шахового клубу, яке здійснив отець Олег Флінта, адміністратор парафії Воздвиження Чесного Хреста с. Отиневичі. Виступаючі - заступник голови Ходорівської ОТГ Я.Костур, керівник відділу відділ освіти, молоді та спорту Н.Калинець, директор Отиневицькій ЗОШ І–ІІІ ступенів №9 Н.Коритовська, староста С.Грицило, побажали дітям успішно оволодіти древньою грою і стати чемпіонами, щоб прославити рідний край і громаду.

    О.Гулей, який вміє закохати дітей у шахи з першого заняття, підкреслив, що це друге відділення шахового клубу, яке відкрите у сільській місцевості Ходорівської громади – у вересні 2016 року гри у шахи почали навчатись учні Вовчатицької ЗОШ 1-11ст. № 14.

    Оскільки приміщення шахового клубу не вмістило всіх бажаючих взяти участь у турнірі, змагання проводились у шкільному спортивному залі. Понад 70 учасників -  дитсадківців міста Ходорова, учнів шкіл об’єднаної громади, виконавши Державний Гімн України, сіли за шахівниці, щоб  продемонструвати свої вміння і волю до перемоги. Дівчата змагались за коловою системою в окремих турнірах різних вікових груп, юнаки - у двох турнірах за швейцарською системою.

    Всього розігрувалось 42 медалі в 14 турнірах. Контроль часу – 30 хвилин для обох учасників.

   Переможцями стали: В.Чорненький, С.Качмар (Піддністряни), О.Барнась, С.Головчак, М.Шолубко (Отиневичі), А.Добруник (Дев’ятники), В.Коник (Заліски). Другі місця посіли: В.Верес, О.Паздерська (Грусятичі), А.Стах, А.Гураль (Отиневичі), А.Лушпак (Городище), І.Завада (Вовчатичі), Ю.Гуриш, І.Рій (Ліщин), М.Стахів (Бортники). Третіми були: А.Пундор (Піддністряни), Б.Кузик (Заліски), В.Гармата, В.Самойлов (Вовчатичі), М.Паздерська (Грусятичі), А.Чвак, М.Барнась, О.Олійник, Д.Люшненко, М.Іваніцька, С.Іваніцька, М.Головчак, М.Антоник, Д.Заставна (Отиневичі).

    Вихованці ДНЗ «Вишеньки» (м.Ходорів)  В.Закорчемний, Вл.Терлак, Д.Герман, М.Деркач, М.Юревич, М.Харів були першими у своїх турнірах. О.Микитин, Д.Чорненький, У.Бойко, Д.Олеськів, Р.Філіповський посіли другі місця.

   Переможці та призери усіх турнірів нагороджені грамотами та медалями, учасники - грамотами за досягнення у різних номінаціях.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь