A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Оголошення про проведення громадського обговорення

Дата: 04.12.2017 11:10
Кількість переглядів: 792

Результат пошуку зображень за запитом "громадське слухання"

Про присвоєння імені Богдана-Юрія Янівського

комунальному початковому спеціалізованому мистецькому навчальному закладу «Ходорівська дитяча школа мистецтв» Ходорівської міської ради

Організатор громадського обговорення: Ходорівська міська рада.

Найменування юридичної особи, якій пропонується присвоїти ім’я фізичної особи: комунальний початковий спеціалізований мистецький навчальний заклад «Ходорівська дитяча школа мистецтв» Ходорівської міської ради.

Ім’я фізичної особи, що про пропонується присвоїти юридичній особі: Богдан-Юрій Янівський.

Обгрунтування пропозиції: Постать композитора Богдана-Юрія Янівського вирізняється в царині музики небесною глибиною та неосяжністю і, водночас, земною ніжністю й любов’ю. Він впевнено бездоганний як театральний композитор і композитор-пісняр. Дуже любив авторське виконання власних творів, адже був піаністом-віртуозом, а також володів даром вокалу. Багато творів Богдана Янівського стали класикою, створивши генофонд української музики. І, хоч народився композитор 4 липня 1941 року у м. Львові, стежина його життєвої і творчої долі пролягла Ходорівщиною: тут мав дачний будинок у селі Добрівляни, тут жили його численні друзі, а також співавтори й виконавці його пісень. Як згадувала дружина композитора, Ходорів і ходорівчани давали йому особливий заряд творчої енергії, від якої він випромінював радість і щастя. Ходорівщина ніби дарувала композиторові крила для лету.

            Богдан Ярославович любив працювати з молоддю. Він очолював Асоціацію творчої інтелігенції «Світ культури», був одним із фундаторів фестивалю «Золоті трембіти». До речі, у жовтні 1996 року цей фестиваль проходив у м. Ходорів.

            Богдан Янівський є творцем «Пісні про Ходорів», а також пісні «Сторононько моя» на слова поетеси – нашої землячки Галини Охоцької, де возвеличує красу рідної святої Ходорівщини, куди «душа, мов на сповідь у храм, поспіша» і котра обігріє і сльозу його, і сивину!

            Присвоєння імені Богдана-Юрія Янівського комунальному початковому спеціалізованому мистецькому навчальному закладу «Ходорівська дитяча школа мистецтв» Ходорівської міської ради сприятиме відродженню українських традицій, національно-патріотичному вихованню юних музикантів, піднесенню розвитку освіти та культури.

   Суб’єкти, що внесли пропозицію про присвоєння комунальному початковому спеціалізованому мистецькому навчальному закладу «Ходорівська дитяча школа мистецтв» Ходорівської міської ради імені Богдана-Юрія Янівського – трудовий колектив КПСМНЗ «Ходорівська дитяча школа мистецтв», заступник директора КПСМНЗ «Ходорівська дитяча школа мистецтв» з навчальної роботи Наталія Кухарська, підлітковий терапевт поліклінічного відділення КЗОЗ «Ходорівська міська лікарня» Ходорівської міської ради Львівської області, поетеса Галина Охоцька, керівник відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини виконавчого комітету Ходорівської міської ради Хрисина Кісіль. 

    Строк, місце, час проведення заходів з громадського обговорення – громадське обговорення проводиться протягом місяця на сайті Ходорівської міської ради з дня опублікування у народному часописі «Ходорівщина».

 

ПРОТОКОЛ ЗБОРІВ ТРУДОВОГО КОЛЕКТИВУ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Що на Вашу думку потрібно перш за все зробити в ОТГ

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь