A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

125-річниця від дня народження єпископа Української греко-католицької церкви - Патріарха Йосифа Сліпого

Дата: 31.03.2017 09:32
Кількість переглядів: 876

Фото без опису

   В день пам’яті святого Полікарпа, в капличці у  Вовчатицькій ЗОШ І-ІІ ст., яка носить ім’я цього святого, відбулася спільна молитва з нагоди празника свого покровителя. З доброї ініціативи пароха храму Покрови Пресвятої Богородиці с. Вовчатичі отця-протоієрея Миколи Прунака і спільними зусиллями дітей, батьків та учителів її було відкрито і освячено у 2008 році. І з цього часу щодня діти і учителі збираються на ранкові молитви і приходять сюди зі своїми проханнями і словами подяки. А щороку чисельно сходяться і батьки, і мешканці села, щоб спільно зі своїм парохом донести молитви до Бога, випросивши ласки, опіки і покровительства св. Полікарпа.

    Священик очолив молебень до Христа Спасителя, окропив усіх свяченою водою та помирував. Звернувшись до присутніх, зазначив, що цього дня ми вшановуємо пам’ять трьох видатних особистостей нашої історії: св. Полікарпа – покровителя Вовчатицької школи, Івана Хрестителя і Тараса Шевченка. І це не випадково, адже їх єднала віра в Бога. Отець Микола побажав, щоб усі відчували опіку св. Полікарпа, який є зразком доброти, і дав добрі настанови жити у добрі і любові із ближніми. А дороговказом для кожного з нас мали б стати слова святого Полікарпа: «Я – християнин і величаюся тим, бо це моє найбільше щастя».

    Учні 9 класу підготували розповідь про єпископа Смирни святого Полікарпа – одного із найбільших мучеників церкви, людину із глибокою вірою в серці, якій довелося перетерпіти страшні випрбування і яка до останніх днів свого життя боролася за те, щоб наша греко-католицька церква була вільною і незалежною, «щоб зацвіла вона миром, щоб стала матір’ю для всіх поколінь і щоб усіх привела до найвищого, і єдиного, добра – до спасіння душ для неба і для Ісуса».

   Опісля присутніх запросили до актової зали на мистецьку годину, присвячену 125-річчю від дня народження єпископа Української греко-католицької церкви, кардинала Римо-католицької церкви, Митрополита Галицького та Архієпископа Львівського, Верховного Архієпископа Львівського — предстоятеля Української греко-католицької церкви Йосифа Сліпого.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Що на Вашу думку потрібно перш за все зробити в ОТГ

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь